Sen Olduğun İçin

İnsan ne kadar değerli olduğunun farkında değil.Her zaman başkalarının bize güzel sözler söylemesini bekliyoruz oysa önemli olan kendimize söyleyebildiklerimiz.Mesela aynadaki yansımamıza bakıp nasıl birisi olduğumuzu düşünelim.Kimsenin bizi bir şekle sokmasını beklemeden kendimize dürüst olalım.Böylelikle çevremizdekiler de bizi olduğumuz gibi kabul edecekler.Zorunda kalacaklar. 

Ya da yaşadığımız her şeyi seçebilmenin keyfine varalım.Unutmayın bugün giydiğiniz kıyafeti siz seçtiniz! Yürüdüğünüz yolu siz belirlediniz! Kararlarımızı verirken yanımızda elbet insanlar olacak ancak olaylarımızı daima biz sonuçlandırırız.En kötü bir "ben demiştim" sözünü duyarız.Bunun ne önemi var ki? Seçtiğimiz şeylerin sonu kötü de olsa yaşadığımız üzüntünün gerçekliğine sarılın.Bunu biz yaptık.Başkasının kararıyla üzülmedik.Başkasının kararıyla mutlu da olmayacağız.Hislerinizin gerçekliğine bir kez daha kucak açın,onlar sizin. 

Bazı şeyleri görebilmek de zorlanırız ya da görsek bile harekete geçmeyiz.Oysa hayatımızın merkezine koyduğumuz insanları düşünün.O insanlar siz olduğunuz için varlar.Onları değerli kılan verdiğiniz sevgiden başka bir şey değil.Bunun bilinciyle yaşayın.Yoksa merkezde olanın yaşattığı en ufak bir hayal kırıklığıyla yıkılan biz oluruz.Hem de hiç önemsenmeden. 

Şimdiden merkeze yerleştiğinizi hissediyorum.Hatta daha önce oradakiler için üzüldüğünüz şeylere,kahkaha attığınızı bile duyuyorum.