Başbaşa kalalım 5

Image title

                       TEK ADIM

Neden di uçurumda ki sen? kim di? buna seni iten! Nedensiz miydi göğü acıtan yıldırımlar, kayan yıldızlar. Soğumuş ellere vurmayan alevin sıcağı, tir tir titreten soğuk gece. Doğduğunda güneş, bu uçurum bana mahsus bir imtihan, sana kalmış bir yalnızlık. Güçlüyüm senden diyebilmenin yolu geriye attığım tek bir adım.

Kimse demezdi ki uçmadan özgür olma. Tatmadığın yalnızlıkla büyüklük taslama. Acınmadan yücelme. Yüksekler hayallerdir. uçurum kıyıları seni sevmez birbaşınadır o. sen o na yabancı, sen ona zayıf, sen ona bir hiç. Uzakdan sevdiğinde güzeldir yıldızlar, kalan vaktine sığan yıldızlar.

Tepenin rüzgarında, dertden hüzünden ağırlaşmış, dolmuş taşmış bedenini bıraktığında geçmişin yarası geleceğin acınası kadını. Pes etmiş unutmuş uyumayı. unutup da uyumayı.

Affetmez seni bıraktığın hayaller. Anlamaz yarınlar. Silinmiş ruh, hiç doğmamış. Geriye attığın tek bir adımın sıfırın başlangıcın. Uzak durduğun tepeler yalnızlığın, büyümek her bedene mahsus. Uçurumdan inen sen, büyümüş yüreğin sen. Sen artık koca bir sen...