Hayat size limon verirse..

Dünyanın bilinen en eski para örnekleri, Anadolu topraklarında MÖ. 7. yüzyıldan kalmıştır. Lidyalılarca basılmış ve çeşitli evrelerden geçerek günümüze kadar ulaşmış. En azından tarih bize bunları söylüyor. O yandan bu yana insanların amacı, varı yoğu bu maden parçaları olmuştur. Hepsi amaçları uğruna hayatlarına devam ediyor ya da ölümün tatlı tatlı ayaklarına gelmesini bekliyor. Sonuç olarak hepsinin değer verdiği bir takım şeyler var. Birisi üniversiteye girmek için yarışır bir başkası iyi bir işe girmek için yarışır bir diğeri güzel bir kadınla evlenmek için yarışır. Hep bir yarış ve kazanma zorunluluğu..

Konumuza gelecek olursak ben sizlerin nasıl yarıştığınızı, nasıl zorluklar çektiğinizi değil kimlerle yarıştığınızdan bahsetcem. Ben bunlara g*tlerinde altın kaşıkla doğmuş insanlar diyorum. Dünyada çalışan insanın hakkettigi yere varmıyacağını biliyorum. Hayatımızın çeyrek zamanını okumaya veriyoruz ama ne uğruna. Okumayın demiyorum ama altın kaşıklıların çevrelediği bir dünyada sen ne kadar emek sarfedersen sarfet bu insanların kıllarını kıpırdatmadan senin sahip olduklarına sahip oluyorsa tüküreyim adalete. Zaten bu anlattıklarımı az buz düşünüp katılıyorsunuzdur. Sorun motive olma şekliniz. Ben bunları düşündükçe soğuyorum odaklanamıyorum. Ben çalışcam edincem kendimi yırtcam onca strese gircem patronum çıkacak lise mezunu. Grur el vermez ki buna. Hangi iş adamı hayatını üniversitede aldığı diplomayla kuruyor. Zaten zeki insan değil akıllı insan kazanır bu dünyada. Ek olarak çalışanın değil çalanın kazandığı sisteme karşı anarşi sergilemeyip kölesi olan insanlık önüne geçemezse hayatına devam etsin zaten. Ne kadar zavallıca birşeyse bir o kadar çaresizliktir bu.

Bardağın hep dolu tarafını görürseniz eğer sizin canınızı boş tarafı yakar. Fazla heveslenmeyin, fazla uçmayın ki bir olumsuzlukta yere daha sert düşmeyin. Yoksa nerden bakıyorsunuz bakın hayata sonuç değişmeyecek. Bunun yanısıra bazı şeylerin farkına varmak hayatın bize sunmadıklarının sunulmasına yardımcı olmaz mı? 

Uzun lafın kısası hayat size limon verirse limonu alın ve hayatın gözüne sıkın çünkü siz önce davranmazsanız hayat elinde geri kalan kozlarla size adoket atar. Hayat böyle olmanızı istiyor zaten iyi insanların kalplerinin taşlaşmasını. Eni sonu yaptığınız iyilikler bazen hataya dönüşecek ve size tecrübe kazandıracak. Tecrübeler insanı değiştirir ve size olacağı söylüyorum zaten. Güç olsun geç olmasın anlıyacağınız..