Yaparım Bilirsin

Siz istediğiniz kadar yapamam, edemem kötü olamam diyin oluyorsunuz. Hayat olduruyor. Küfür edemem ben diyorsunuz arabanıza çarpıyorlar belki bir iki  itiyorlar sizi böyle böyle kendinizi bir gün kûfürbaz olmuş buluyorsunuz. 

Hakkımı savunamam ben diyorsunuz bir zaman sonra milletin hakkına bile göz diker oluyorsunuz. Cimri olamam diyorsunuz, bim de ürünlerin gramajına bakıyor buluyorsunuz kendinizi. Pis olamam ben toz görmeye dayanamam diyorsunuz, öyle gidiyor ki hayat ayağınızdaki çorabı na zaman giydiğinizi unutuyor, artık umursamıyor oluyorsunuz. 

Hayat nereye doğru giderse siz de tam tersi yönde gidip ortalamaya çalışıyorsunuz kadraja sığsın diye herşeyi. Aman biraz daha sola biraz daha sağa derken olmuş oluyorsunuz. 

Her şey size değinceye kadar saygılı, aç kalıncaya kadar helalci oluyorsunuz.

Hayat vs insanlar size yapacağını yapıyor siz böyle olmuş oluyorsunuz. Böyle nitelik ediniyorsunuz. Böyle şekil alıyorsunuz. Ben öyle düşünmüyorum, düşünemem, çok saçma diyorsunuz. Nerede olduğunuz nereden baktığınıza göre değişiyor hayat sizi etrafinda döndürdükçe farkediyorsunuz bunu da. Yani herşeyi anlamaya başlıyor herkese hak veriyorsunuz. 

Eskiden çok sabırlıyken şuan burada elime bir şey değse bir çocuk gibi çığlık atışım zamanında çok kaptırışımdan camın, kapının arasına sıkışmışlığından  ve artık acısını bilip dayanmak istemeyişimden.

Sürekli düşüyorsanız düşürülüyorsanız ya da, artık önünüze bakarak yürümenin, eskisi gibi saf olmayıp çakallarla dans ede ede karşıya geçmeyi öğrenmeniz gerektiğinden. Düşecek konumu iyi bellemeniz gerektiğinden artık. Gelecekte buranın kaldırım taşlarını bile ezberleyecek oluşunuzdan belki. Hüküm kesin. Artık saflık evresinden uyanıklığa geçme evreniz geldiğinden. Yani hala bir şeyler öğrenmediyseniz bazı şeylerden gerçekten en derinden en şiddetlisinden yaralanmadığınızdan o hususta. En ağır darbeyi almamış oluşunuzdan hala. Hayat işte böyle tanıtıyor kendisini bize. Her şey böyle farketmeden öğrenilip, olunuyor. 

Canım hayatın cv' sinde "Yaparım" yazıyor. Kim ne olmuşsa herkesin, hepimizin emeği var vesselam. 

Düştünüz kalkamıyor musunuz, beni arayın bir tekme de ben vurayım yoksa hep en ufak rüzgarla devrilirsiniz benden söylemesi, şaka şaka illa öğrenirsiniz ben kimseye öğrensin diye vurmam. Hayat kendi kadrosundakilerle öğreteceğini öğretir. Sözleşmeliye gerek yok.  

Hakkım varsa helal olsun, üstü kalsın senin ufak çocuğa çikolata alırsın. Enişte'ye selam.