İmtihan (Antidepresan Değil! Sabır...)

Bu dünyada herkesin bir derdi, bir imtihanı var. Bazen imtihanda olduğumuzu unutup, bu Dünyanın dertlerine o kadar aldanıyoruz ki bu da bizi karamsarlığa, yeni neslin dünyanın en çok rastlanan ve yaygınlaşan depresyona itiyor.

Dert,

Sabır makamıdır.

Sırrı hak, anahtarı Hamddır!

Burası dünya,

Üzerine gelen imtihandır,

Üzerine düşen ise sabırdır!

-SEYRİ SULUK,

Size biraz kendi hayatımdan bahsetmek istiyorum. Hayatta en çok istediğim şey veterinerlik fakültesini kazanmaktı. Bunu okadar saplantı haline getirmiştim ki sosyal aktivitelere katılmıyor sürekli sınav stresi, konu yetişirme çabasındaydım. Normal derecede bir kaygı değil, İBS hastası yapacak ve hatta depresyona sokacak bir kaygı. Hayatımda en kötü zamanlarımı o dönemde yaşadım ama düşüncemin, fikrimin, hayatımın kırılma noktası ve hayatın asıl amacını hatırlatan bir dönemdi. Ben imtihan olayını geç kavradım bu süreçte beni karamsarlık, hayattan soğuma yani depresyona itti.Bu süreçte şunu çok iyi anladım ailen, çevren sana ne kadar destek çıksada asıl sorunun beynınde olduğunu ve seni asıl kurataracak kişinin,kendin olduğunu anlıyorsun. Buraya mutlu olmak için gelmedik asıl amacımız olanı bulmaya geldik. Beni bu süreçte dine bağlanmak kurtardı. Tabi ki hala yanlış yaptığım dine ğöre yaşamadığım şeyler var.

Ey insanlar! Haberiniz olsun ki, Allah'ın vaadi muhakkak haktır. Sakın bu dünya hayatı sizi aldatmasın, sakın o aldatıcı şeytan sizi, Allah hakkında da aldatmasın. (FATIR/5)

Burdan dünya işlerini bırakıp sadece ahiret için çalışalım demiyorum. 

"Hiç ölmeyeceğini zanneden kişi gibi (dünya için) çalış, yarın öleceğinden korkan kimse gibi de (dünyaya bağlanmaktan kaçının.''

Biz sadece kendi dertlerimizi biliyoruz ve kendimizi o kadar kaptırıyoruz ki sanki  dünyanın bütün derdi bizde gibi. Size araştırğım bazı verileri göstermek istiyorum.