Bir Lâlin Serenatı

Image title

Nasıl olur da bir insanı sevmek, evet evet bir insanı sevmek, bir âmâya gökkuşağını seyrettirip, bir lâle serenat yapmayı öğretebilir?

Her bir beşer gibi, bizler de et ve kemik ikilisine sığdırılmış mevcudiyetlerimizi bizi anlayan bir başka beşere adamak, gözlerinin en derin köşelerinde kendi yansımamızı bulmak, o kişinin akan gözyaşlarını yavaşça sildikten sonra yanağına tatlı bir buse konduran bedenin sahibi olmak arzusunu güdüyoruz. İzahati hala bulunmayan o hissiyatlar silsilesini ardı arkasına yaşamak, o kişinin hayal dünyasının başrolünü yalnızca tek bir öpücük karşılığında oynamak ve kapalı gişede oynayan filmini açık bedenlerle izlemek istiyoruz. 

Hüzünlü bir lahzada buğulanmış çehresine tüm sevdamızla odaklanmak, "Neyin var?" sorusunu bir cevap almaktansa içten içe kendi omzumuza yaslanmasını isteyerek sormak, yaslandığında da saçlarının kokusunda geleceğe dair hayaller kuran bir kelebek gibi kalakalmak istiyoruz. 

İdrakı mümkün olmayan bir hadise bu. Nasıl olur da dudakların kenarlara doğru hafif gerilmesiyle oluşan "tebessüm" adındaki basit bir kas hareketi, bir insanın yüreğinin tam orta yerine nüfuz edebilir? Nasıl olur da o beşerin gözünden aşağıya doğru akan şeffaf bir damla, acı olgusunun tüm raddelerini insana buram buram yaşatabilir? Nasıl olur da iki bedenin kollar vasıtasıyla birbirini sarmalamasından ibaret olan o hareket, yeryüzündeki tüm olguları tek lahzada insana unutturabilir? Nasıl olur da bir insanı sevmek, evet evet bir insanı sevmek, bir âmâya gökkuşağını seyrettirip, bir lâle serenat yapmayı öğretebilir?


Nasıl olur da böylesine sevildiğini bilen birisi,

O sevgiyi öldürebilir?

Öldürmek bu kadar kolay mıdır?

Bir cana kıyan bütün insanlığı öldürmüş gibiyse,

Bir canana kıyanın akıbeti nedir?


Bal ile şifa bulup, arı sokmasından ölmek gibidir aşk.

Yağmura aşık olup, yıldırım çarpmasında ölmek gibi.

Sen yıldırıma öldün diye, toprak yağmura kızmaz.

Sen arıya öldün diye, çiçekler arıya kızmaz.

Mesele toprak ve çiçek olabilmekte.

Neticede toprak ve çiçek olacak bir beşer için,

Çok zor olmaz herhalde.