minimal dalga

Olmuyor çocuklar,olmuyor! Bir,iki,üç.bir daha! Hayatın frenleri tutmuyor.engebeli arazideyiz,sarhoş vites kutularımız tutmuyor.ayaklar kireçli,birbirimizin kirli coğrafyalarıda.özlem iki dilim hayal arasında bize gücünü hatırlatıyor.sınanıyoruz.omuyor çocuklar,olmuyor! Duyduğumuz her ses zaten biraz özlem,az tuzlu varoluş.

Gündoğumuna yakın başlıyor sancılar.bir elem doğuruyoruz.

Gözümün bebeklerinde bir itirafçı infaz ediliyor.bir park avlusundayım.olayı görüyorum.gözbebeklerimde parıldayan ateşi.

İşten atılıyorum.girişten atlıyorum hüzne. sarhoş,sarhoş.ölümüne çiziktiriyorum “be insaf!” dediğim diyalektiği.

Diyalektik konuşlanıyor.yazmak filli kurtarıyor analizi.mide koruyucu bir ilaç haline giriyorum.aşktan yanan midelerimiz kurtuluyor ama geride bir bahar yontusu kalıyor.canım sevgilim benim! İntiharlar tuz kokuyor ve oradasın hala ve ne tür girdaplardasın bilmiyorsun.gözlerini kapa,yirmi de.bakalım ne çıkacak şansına..adına hayal aksı dediğim bir olgu giriyor rüyalarımıza.aşk çalışmalarımız kesiliyor.ortadan kesiliyoruz.üç kurşunluk canımız kalıyor.mide yanmaları gırla başlıyor.

Bir dem almaya geliyorum eşbercim.hazırla ortamı.kayan yıldızlardan bir demet topla bana yine sevgilisiz,yine canımsız,yine sunumsuz kaldık.

Yalvardım dostum gökyüzünün grisine.bana yağmur bıraktı bir de yaşanmayacak mutluluklar.bir plak takıyorum aklıma.aklım nostalji kokuyor.düzlemde bir rüya,alışılagelmiş bir vukuat.at harbini bana at.nasıl olsa sende vurulacaksın.

Özgür günler savruldu kavruk kavruk.işi aşk acısı dolu kadehler.zikzaklarımız arasında tanrının varoluşunu ayıkladık, üstüne cila çektik.ufuklar parıldadı.

Bir zeminde yosunumsu izler bizi dizin haline getirdi.bellek olduk.o arada tüm yaşamını bir film şeridine kaydettim.hüzün buğulaması yaptım bir pencerenin önünde..allahısmarladık ey sorgu.zamanın e-reçetesi yoktur.manuel girişlerede kapadık hesabı.benin külliyetim böyleydi ey dostum! Merak etme sana da anlatırım.

Uzuvlarımın yandığı ve rakıya bulanmış bir akşamdan.

Sarhoş verili bir bilgi yapıştı kulağıma.izni kaptım azrail bilincinden.artık yosunsu düşler gerçeğe dönmüştü.

Umut hep vardı.mecburen var olacaktı.

Peşini bıraktım artık,artık yılların.özlem lehimde miting yaptı.teşekkür ettim.

Buz gibi bir hava olsa da canım sevgilim.yoksan da varsın.formül bahara aç.bahar ise bana.yaşamımı izle.film şeridi geçiyor.

Ayrı dizinlerdik ama birdik. ben,siz ve de ötesi.artık yıl ve oluyor çocuklar...