Düşünemeyen Robotlar

Merhabalar biraz kendimden bahsedeyim şu anda son üniversite sınavına hazırlanan bir robotum. Yani kendim zamanla farkettim. Size şöyle açıklıyım geçen sene kafam çok acayip rahattı yani kendimi hissedebiliyordum, yorum yapıp farklı düşünceler kurabiliyordum, arkadaşlarımla çok rahat bir şekilde sohbet edebiliyordum hatta çok ders çalışmaktan bizimle sohbet etmeyen, dışarıda bizimle takılmayan, iki kelime etmekten aciz biri vardı onunla dalga geçiyorduk.

Neyse bu sene bende bayağı çalıştım, çalışıyorum hatta ve şunu farkettim ben düşünememeye başladım. Sadece ezbere gidip direk cevabı işaretliyorum veya işte hep aynı tarz soruyu çözdüğüm için aynı işlemleri yapıyorum ve iyi bir puan alıyorum.

Ama yavaş yavaş sohbet etmeyi unutmaya başladım, çok ciddiyim dalga amaçlı değil konuşamıyorum iki laf edemiyorum, yanlızlaştım kimseyi istemiyorum, hocalarım hafif düşünmeli sorular sorduğunda mal gibi kalıyorum. Yani ben belki iyi bir bölüm ve üniversite kazanıcam ama robot olarak kazanıcam ve benim gibi binlerce insan olucak.

Sizinde fazla zamanınızı almak istemiyorum ama benim istediğim ezber bir eğitim olmasın biz eserleri şifreleyerek değil eserleri okuyarak öğrenelim, matematikte yüzlerce konu bileceğimize az konu bilelim ama özünü bilelim, biz fende kurbağının kalbinin latince adını ne yapalım ?

Biz 12 senedir atatürkün hayatını görüyoruz onun yerine atatürk gibi düşünmeyi öğrensek, sürekli ezberleyip robot gibi ortalıkta dolaşmasak sizce daha güzel bir gençlik daha güzel bir türkiye olmaz mı ?