yaşamın gerçek dokusu

hayatı yaşamak için hayatı tanımayı bilmek gerekir .her güne bir plan hazırlamak yerine günün sonundada rapor tutmak yerine,bu günüm son gün diye yaşamak aslında insan fıtratının zihne olan bağlılığını artırır.bizim dünyamız yaşanan herşeyi içine alacak kadar büyüktür, doldurmaktır mesele,varlığını hissettimi hayat, gerisi sadece teferrüattır.

dünyada milyarlarca varlık var.her birinde hayat dediğimiz yaşamsal sembol olmasaydı yaşamayı bırakır mıydık?

doğumla ölüm arasında bir yerde sıkıştırılmış insanoğlu gaybı bilmeme korkusuyla yaşama sıkıca tutunmaya çalışırken yaşamın onun için bi hiç olduğunu bildiğini pek sanmıyorum. ölüm akılda olan yaygın bir düşünce değil zannımca.çok yoğun dünya hayatında en gerçek olanı unutmaya çalışmak bu hayatı yalan kılıyor mu? bildiğimizi sandığımız herkesin kendince üstün kıldığı hayat yaşam bitince değersizleşmeyecek mi sizce ? ne zamana kadar yaşamıyı planlıyoruz.işlerimizi ,hayallerimizi, yapmak istediklerimizi yaptığınmız da mı? acaba o kadar vaktimiz var mı?

korkmuyor musunuz her an canını almak için hazır olan Azrail'den. ya ölüm anınızdan, toprak altından,karanlıktan,yanlızlıktan,orda bizi neyin beklediğinden. her şeyi bırakında allahın karşısında boynu bükük durmaktan korkmuyor musunuz? dağı taşı yerle bir edecek olandan,yoktan var etme gücüne sahip olup sizi yaratandan korkmuyor musunuz?

ben korkuyorum.saniyede milyonlarca kez ritimle atan kalbim durduğunda olacaklardan,bimbir çeşit kremlerle güzelleştirdiğim vücudumun toprak altında nasıl çürüyeceğinden korkuyorum!ben korkuyorumda ya siz kardeşlerim.çok geç değil ki kapının önünden içeri girmek yolun sonundan ileriye gitmek doğru bildiğini savunmak,savunduğunu yaşamak zor mu? herkes eşit değil mi sizce allah katında, o zaman kaybedecek bir ruhumuz varsa onu kaybetmeden önce ona iyi bakmak değil mi yaşamak..

yaşamak imandandır, iman ise allahadır.Allah zaten onu sena ettiğin ölçüde sana sena edecektir biz yaşamı süslemeyi yeter ki imandan bilelim.yaşamı güzelleştirmek ellerimizin arasındadır .

rabbim yaşamı en değerli en güzel olanlardam eylesin bizi..

AMİN..