Aile olabilmek...

Aile neydi..? Aile deyince kimler gelirdi akla?

Aile deyince aklımıza gelen anne baba ve çocuklardan oluşan bir topluluktur.Çünkü daha yedi yaşındayken okul sıralarında hiçbirşeyden habersiz çevreyi tanımaya çalışırken öğrettiler bize bunu. Eve gittiğinde evde sürekli annesini ve kendisini döven bir baba  olsa bile aile bildi onu. Çünkü bildiği oydu anne ve baba olunca tamamdı bu aileydi. Peki ya daha çok küçükken onu öylece umursamadan bırakıp giden kadın kimdi ? Sonrasında babasıda bırakıp başka bir kadınla evlendi. Peki o zamanda ailesimiydi onlar.

Aile olmak emek isterdi. Aile olmak birlik, sevgi ve saygı isterdi.Aile olunca huzur ve mutluluk olmalıydı.Çünkü aile olmak bunu gerektirirdi.Ne olursa olsun bir olmak...Ama onlar bunu yapamadılar. Annesini döven adam onun ailesi olamazdı.o zaman onun ailesi birazcıkta olsa herşeyi unutup yanında huzur bulduğu içten gülümsediği okul arkadaşlarıydı.

Annesi ve babası bırakıp gitti diye ailesiz mi kaldı? Hayır ona sahip çıkan belkide annesinden daha çok seven bir anneannesi vardı onun. Çünkü her daim o mutlu olsun huzurlu bir evi olsun diye uğraştı.

Aile sadece anne ve babadan ibaret değildir. Belki bir dost belki bir akraba. Belkide.. 

Aile olmak herkesin harcı değildir. Aile olabilmek büyük sorumluluklar gerektirir.

Aile olmak,emek,umut,mutluluk,birlik,huzur,gülümseme,karşılıksız sevgi,saygı,canı gönülden kucaklama,içten bir öpücük...