Sözün Güzelliği

Bugün istedim ki tatlı güzel sözler yazayım.Hani derler ya 'tatlı dil,yılanı deliğinden çıkarır' diye o misal ben de güzel insanlara hitaben yazmak istedim.Peygamberiz 'Güzel söz sihir gibidir ' buyuruyor.Umarım gönül teliniz titrer. 

Bahar geldi,ağaçlar tomurcuklandı,çiçekler açmaya başladı,sabah uyanınca kuşların cıvıltısıyla yüreğim pırpır eder,erkenden uyanmak güneşin doğuşuyla yaşama her gün yeniden merhaba ey gökyüzü demek,merhaba ey umutlar diyebilmek ne güzeldir.Yeniden şans verilir her başlayan günde tüm canlılara,Allah ın yarattığı en şerefli yaratılmış olan insanoğluna,çiçeklere,ağaçlara,kuşlara,böceklere,yediden yetmişe her nefes alabilene,ne mutlu öyle değil mi?

Bir ümittir yaşamak,ümitle sevgiyle hayata sarılmak,acılarla ogunlaşmak,her şeye rağmen tebessüm edebilmek,gözlerdeki parıltıyı kaybetmemek,aslında varolmak için hayata tutunmak için en değerli şey değil midir?

Ne mutludur,hadi kalk evladım diyen bir annesi olana,akşamları baba yolunu gözleyene,çocuğunun okuldan gelmesini bekleyene,sevdiğinin elinden tutabilene,sıcak yuvası olana ve daha saymakla bitiremeyeceğim nice varlıklara sahip olanlara...Şu hayatta en değerli varlığa aileye sahip olup sahip de çıkabilene,yanımızda olmasa da varlığıyla içimizde kalbimizde olanlara,güzel tatlı sözlerle kalp fethedenlere...

Güzel sözlerle tatlı tatlı konuşup gönlümüze akanlara selam olsun,selam olsun kuşlara,martılara,acıyla yoğrulup şeker sunanlara,affedenlere,masum kalabilenlere,adaletle yaşayanlara,kederi azaltabilenlere,sevgiyi paylaşanlara,ekmeğini bölüşenlere selamlar olsun,gönlü güzel insanlara...

Melike Yücel