Aşk da Sevdaya Dahil mi?

Eskiden aşk değil sevda vardı. Görmeden, dokunmadan severdi bazıları.. Gülüşüyle mutlu olur, bakışıyla huzur bulurdu. Çok sevdiğim bir şarkı vardır. Yeni Türkü'nün telli turna şarkısı Derya KÖROĞLU der ki "biz büyüdük kirlendi dünya" gerçekten de öyle.. Hava kirlendi, su kirlendi, insanlık kirlendi. 

Ee tabii sevda da bundan nasiplendi. Şimdi sevdanın adı aşk oldu. Bir bakışta olduğu gibi bir çırpıda biter oldu. Dün seni seviyorum diyen bugün arkasına bakmadan gider oldu. Elele tutuşmanın, whatsappta emojilerle konuşmanın, öpüşüp, koklaşmanın adı aşk oldu. Sevdayı indirgeye indirgeye bu hale geldi işte. Eskiden gerçekten sevdadan ölen insanlar varmış desek kimse inanmaz artık. 

Hoş inansalar da dalga geçilir oldu. Kocaman duyguyu  üç harfe sığdırdık. O üç harfi de yok sayar olduk. Birileri gelip canımızı yaktı biz de acısını sevdadan çıkardık. Dönüp katilimizi değil de, katilimizin bize yaklaştığı silahı suçladık. Oysa suçu yoktu silahın onu kullanan usta bir katildi sadece. Sevda iki kişilikti. Her zaman kavuşulmasa da ateşi yakardı yüreği. Ama biz her gelene aşık olur olduk. Her gidene karşı da nefretle dolduk.

Nefretin sevdaya dahil olduğunu söylemeye gerek yok zaten. Ya sevmekten yada çok güvenmekten olduğunu düşündük aslında bizi biz yapan duygularla savaşmıştık. Doğru insanlara şans vermedik. Yanlış insanlar yüzünden kalbimizden verdik. Çok şey değil mutlu olmak istedik. Ama mutluluğun kalpte olduğunu unuttuk. Birilerini unutmak için birilerini kanattık. Kanayanlar canavarlaştı ve virüs yayıldı. Kolay olanı seçtik ve çiviyi çiviyle sökmeye çalıştık. Sevmek 6 harf 2 hece, özlem 5 harf 2 hece, hayat 5 harf 2 hece, güven de öyle. Biz tüm bu duyguları alıp aşk'a yani 3 harf tek heceli bir kelimeye sığdırdık. Üstelik bunu herkese hissedebilir olduk. Kalbin ölüşünü yeniden diriliş koyduk. Bir kalp ne kadar dirilebilir diye sormayı unuttuk.

Sevda ya da aşk adına ne dersek diyelim bir kere hissedersin bu duyguyu. İnsanları sevebilirsin insan oldukları için, kardeş dost oldukları için ama sevda farklıdır. Bu yüzden "seni seviyorum " cümlesi özeldir.

Birilerini uyarmak lazım artık "seni seviyorum " sakız değil kardeşim çiğneyip durmayınız illaki kararlıysanız çiğnemeden yutunuz diye... Bir de unutmadan; yazık bırakın sevda temiz kalsın ayakkabıyla basmayınız!!!