Geleceğin Sporu E-sport

Merhabalar

Sizlere geleceğin sporu olucak olan e-sport dan bahsetmek istiyorum sevgili okurlar .Türkiyede maalesef ki e-sport çok yaygın değil ve pek fazla bilinmiyor, fakat bir 3-4 yıl sonra isminin cok daha bilindik bi hale geleceğinden eminim.

Image title

E-sport Nedir

E-sport kelime anlamı olarak elektronik spor anlamına gelir. Uzatmadan özetleme gerekir ise; bilgisayar başından yapılan spor diyebiliriz. Tam olarak böyle olmasa da işin mantığı budur. Günümüzde bu işe pek de olumlu bakılmasada yabancı ülkelerde bunun için çok ciddi derecede paralar harcanmakta diyebiliriz

E İyi O Zaman Herkes Otursun Bilgisayara Bu İşi Yapsın 

İşte işler o kadar kolay değil emek harcamadan ter dökmeden nasıl bir futbolcu, nasıl bir basketbolcu olunmuyorsa e-sporcu da olunmuyor. Bu işe yıllarını veren insanlar var. 

E Bunlar Yıllarını Veriyor Madem Bari Para Kazanıyorlar mı?

Cevap basit yurtdışında çok ciddi rakamlar dönüyor fakat durum Türkiye için pek de iç açıcı değil. E-sport konusunda daha yeni yeni gelişmeye başladığımız bu dönemde maalesef çok yüksek rakamlar kazanılmıyor fakat kazanılan bir miktar olduğu kesin.

Image title

E-sporcu Nedir?

E-sporcu bu işi profesyonel olarak yapanlara verilen isim. Bu işi meslek haline getirmiş birçok oyuncu var. Ve bazı ülkelerde e-sporcular resmi sporcu olarak kabul edilmekte.

Türkiye'de var mı peki bunlardan?

Ülkemizde de birçok e-sporcu mevcut.

Ben de E-sporcu Olmak istiyorum Ne Yapmam Lazım?

Öncelikle ben bu işi para kazanmak için yapacağım diye başlarsan senin için pek hayırlı olmaz. Çünkü bu iş oyunlardan keyif alan, yıllarını verdiği, oyundan zevk alan oyuncuların işi.

Özetlemek gerekir ise E-sport bana göre geleceğin sporu. Çünkü teknoloji çok hızlı ilerliyor ve artık çoğu şey sanallaşıyor. Artık alışverişler nasıl internetten vs hallediliyorsa çoğu şey internet ile sağlanıyorsa spor neden internet üzerinden yapılmasın?   

Türkiye'de de en kısa sürede gelişmesi dileğiyle...