Anneler

          Koşuşturmalarla geçen şu ahir zamanda 'sevgi' kelimesine ne kadar sahip çıkabiliyoruz? Söylendiğinde içimizi ısıtan fakat artık çok kullanmadığımız ve içimizde barındırmadığımız 'şefkat,sabır, sevgi,bağlılık,fedakarlık' kelimelerini içinde yitirmeyenler kimler peki? Aslında cevabını hepimiz çok iyi biliyoruz.

          Bizi doğduğumuzdan itibaren pamuklar içinde büyüten,gözünden sakınan annelerimiz.

          Ayaklarının altında cenneti saklayan anaların haklarını ödeyebilir miyiz evlatlar olarak? Onlar kadar uykusuz kalıp onlara bakabilir miyiz gece gündüz? Sabırla her istediklerini yerine getirebilir miyiz? Günümüz dünyasında bunları yapabilen bir elin parmağını geçmez. 'OF' bile dememek gerekirken, neler yapıp söylüyoruz kim bilir? 

          Bizi nasıl zorluklarla büyüttüklerini unutarak, nankörlük yaparak sadece 'Anneler Günü'nde bir çiçekle hatırladık onları.Yılların çilesini çeken analar yılda bir kere alınan hediyelerle geçiştirildi biraz. Sevgimizi az mı gösteriyoruz ne ?

          Kendi kendimizi yetiştirmiş gibi davranıyoruz çoğu zaman.Annelerimizin üstümüzdeki haklarını unutuyoruz. Ama biz ne yaparsak yapalım onların ummanlar kadar büyük yürekleri hep affeder, karşılık beklemez bizden.'Sen iyi ol çocuğum bana yeter.' derler.

          Meslek sahibi olduğumuzu görmektir hayattaki en büyük dilekleri. 25 yıl besler,büyütür,okutur, elinden geleni yapar ki çocukları ellere muhtaç olmasın diye. Kendi çıkarları yoktur burada eline  geçen tek şey doyumu olmayan bir mutluluk.

          Şefkatiyle bize bakan, sabrıyla bizi büyüten, sevgisiyle gönlümüzü besleyen yüce kalpli annelerimiz; bir ömür sırtımızda taşısak bile hakkınızı ödeyemeyiz. Yaşımız kaç olursa olsun biz biliyoruz ki hala yeni doğmuş bir bebek gibiyiz gözünüzde. Bu yüzdendir belki de sadece nazımızın size geçmesi. Başımız her sıkıştığında sığınacak liman olarak sizi görmemiz.

          Yaptığınız ve yapacağınız her şey için teşekkürler.Kelebek ömrü kadar kısa hayatımızdaki en değerli varlıklar olarak kalacaksınız. 

          Elleri, ayakları öpülesi anneler bizlere hakkınızı helal edin. Helal edin ki cennette de kavuşmak nasip olsun.