Sadece Dua

Çocuklar ölüyor ben sadece dua edebiliyorum, insanlar ölüyor ben sadece dua edebiliyorum."Artık insanlar ölmesin." diye avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum ama elimden hiçbir şey gelmiyor ben yine sadece dua edebiliyorum. Koskocaman dünya diyorum kardeşçe yaşayarakta hepimize yeter diyorum, insanların neden bu kadar açgözlü olduklarını beynimi çatlatırcasına düşünüyorum ama hiçbir cevap bulamıyorum.

"Ağılda oğlak doğsa ovada otu biter." demezler mi? Rabbim her doğan canlıyı rızkıyla beraber göndermez mi? O zaman bu açgözlülük neden? O zaman başkasının rızkına göz dikmek neden? O zaman Allah'ın verdiği bir cana kıymak neden?

Kendimi bir şehit kardeşinin yerine koyuyorum. Düşünüyorum ölen benim abim olsaydı ne yapardım diyorum ve kendime "bende ölürdüm yaşayamazdım" cevabını veriyorum. Sonra kendimi ölen bir bebeğin ablasının yerine koyuyorum. Düşünüyorum ölen benim kardeşim olsaydı ne yapardım diyorum ve kendime yine "bende ölürdüm yaşayamazdım" cevabını veriyorum ve ağlıyorum. İnsafsızlığımıza ağlıyorum, vicdansızlığımıza ağlıyorum, cahilliğimize ağlıyorum, ağlıyorum, ağlıyorum. Sonra elimden yine hiçbir şey gelmiyor ve ben yine sadece dua edebiliyorum...