Hatırlar mısın?

Hatırlar mısın?

Çılgın Bediş’i, şu delidolu halleri olan tatlı sarışın kızı. Arkadaşları vardı hani Banu, Mükü, Zeynep. Tabi bir de şu meşhur Oktay’ı. Necmi Dede'yi de unutmamak gerek. Gençlerden daha deliydi ve daha canlı…

Hatırlar mısın?

Mahallenin Muhtarlarındaki ‘Çaydanlık’ ı, hep Temel’in omzunda gezerdi. Beraber çay dağıtırlardı kahvedekilere.

Hatırlar mısın?

Bizim zamanların ünlü bir futbol kahramanı vardı ’Tusubasa’ . Hiç kaçırmazdık bölümlerini. Bir şut çekerdi, onun kaleye ulaşıp gol olması bir bölüm sürerdi.

Hatırlar mısın?

Şaban’ın filmlerini izlemek yasaktı bize. Küfür içerdiği için, kötü örnek olurmuş çocuklara. Şimdiki film ve dizilere bakıldığında ne kadar da masummuş hâlbuki.

Hatırlar mısın?

Sarı telefon kulübeleri vardı. Ne meraklıydık onların sert tuşlarına basmaya. Hatta o jetonlara sahip olmaya. Eğer sende o jetonlardan varsa işte bu büyümenin ilk adımıydı bizim için.

Hatırlar mısın?

Kasetlerimiz vardı. Teypte çalarken birden bozulurdu. Onu sarmak için alırdık kalemi elimize döndür dur düzelene kadar. Ne eğlenceliydi ama.

Hatırlar mısın?

Beğendiğimiz şarkılar çıktığında radyoda hemen kayıt tuşuna basar kaydederdik kendi oluşturduğumuz kasetlere. Tabi sonra dinlerden radyonun ismini de duyardık aralarda.

Ne günlerdi değil mi?

İşte bunları hatırlıyorsan çocukluğunu çocuk gibi yaşayan son nesilsin. Teknolojinin çocukluğunun üstünden teğet geçtiği bir dönemde büyümüşsün.

Mutlu ol hayatındaki en tatlı anıları biriktirebileceğin dönemi, yani çocukluğunu 90’larda yaşadığın için.

Mutlu ol çocukluğunu 36’lık pozlara sığdırdığın için.

Hep mutlu ol. O zamanın masum çocuğu, bugünün şanslı büyüğü.

SELAMLAR SİZE…