Yılbaşı Saçmalığı Kırmızı

Hz. İsa'nın doğum günü olarak Hristiyan Bayramı 25 Aralık'tır. 24-25-26 Aralık tarihlerinde kutlanır, yani yılbaşı ile alakası yoktur. Doğu hristiyanları noel'i bu ayda kutlar. 1 ocağın mesihin doğumuyla hiçbir alakası yoktur, misyonerler tarafından sonradan hristiyalize edilmiştir. Bu yüzden yılbaşı kutlamak günahtır ibaresi yanlıştır. Fakat şöyle bir durum var. Sen bunu mesih'in doğumu olarak kutluyor; hindi kesiyor, yılbaşı ağacı süslüyorsan o zaman başka toplumlara benziyorsun demektir. Gözün aydın Hristiyan misyonerliği diyorum o zaman (!)
Noel kutlamaları kökeni itibariyle tamamıyla dinsel bir bayramdır. Bu bayramın ve bayramla ilgili olarak yapılan âdet ve törenlerin Müslümanlarca benimsenip uygulanması ise dinsel ve kültürel bir yozlaşma olarak görülmelidir.

Peygamber Efendimiz (s.a.v) buyurmuştur:

"ALLAH bundan daha hayırlı olanı size verdi: Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı." (Ebu Davud-Sahih) 

Ömer İbni Hattab (R.A.) da der ki; 

"Allah'ın düşmanlarının bayramlarından sakınınız!" (Beyhaki, Sünenü'l-Kübra) 

Ben kutlanacak herhangi birşey göremiyorum. Kutlayanlarında kendi seçimi saygı duyarım. Ama çağdaşım, Türk'üm deyip de bir Amerikalı(!) gibi yaşamaya gerek yok. Hindi eti yemek, noel ağacı süslemek bunların hepsi Alman misyonerlerin orataya çıkardığı şeylerdir. 

2016 bize neler mi getirecek?

Sevgili Noel Babamız(!) Aziz Nicholas bildiriyor:

-Bir nükleer silah daha yapılacak ve yine mazlumların canı yanacak.

-Afrika'da, Etiyopya'da binlerce insan açlık ve susuzluktan ölecek.

-Suriye'deki savaş devam edecek ve bu savaş başka yerlere de sıçrayacak.

-Yılbaşı geldi diye her yer kırmızıya boyanıyor ya; işte esas şimdi kan kırmızıya boyanacak. Noel Baba da geyikleriyle gökyüzünde salınırken bunları güzel güzel izleyecek.

MUTLU YILLAR TÜRKİYE'M.

BOŞ GELDİN 2016.