İlk Adım

Kendimi yazı yazarak ifade etmeye başladığımda 8.sınıf öğrencisiydim. Türkçe öğretmenimin yazmak zorunda olduğumuzu söylediği bir kompozisyon ile başladım ve ne kadar mutlu olduğumu, yazı yazarken ne kadar iyi hissettiğimi anladım. Okuldan eve döndüğümde karalamak için kullandığım eski, her sayfasında farklı ders notları bulunan defterin boş bir sayfasını açtım ve aklıma gelen her hangi bir konu hakkında yazmaya başladım. Yazı yazmayı bırakana kadar kendimden emin, yazdıklarımın ne olduğu hakkında hiç bir fikre sahip olmadığım halde en heyecanlı halimle yazı yazdığımı farkettim.

Bugüne kadar yazdığım yazıları sadece defter aralarında, çekmece köşelerinde ya da bir kitaplığın içinde bulunan unutulmaya yüz tutmuş kitapların aralarına gömdüm. Bazen günün anlam ve önemine uygun olarak yazdığım yazıları gün yüzüne çıkartma cesaretinde bulunarak insanlarla paylaştım. Fakat şimdi tüm cesaretini toplamış bir kız olarak, buraya bir şeyler karalamaya geldim. 

Bütün hislerimi, umutlarımı, sevinçlerimi herkesle paylaşmaya geldim. Bu benim ilk yazım ve umarım bugüne kadar yazdığım yazıların hepsinde hissettiğim heyecanı, huzuru bundan sonra yazacağım yazılarda da hissederim. Kim bilir belki de bu kez cesaret edip burada bulunarak kendim için en doğru kararı almışımdır.