Uyuşturucu İçmenin Günahı Nedir?

Değerli kardeşimiz;

Sarhoşluk veren uyuşturucuların bütünü haramdır. Ayrıca esrar, afyon gibileri daha şiddetli haramdır. Z karakter bunlar dahileni sadece sarhoş etmekle kalmıyor, aklî kabiliyetlerini zedeliyor, ruhî dengesini bozuyor, normal insanlıktan çıkarıp müzmin ve nüzulli hasta durumine sokuyor. Esrar ve afyonun alanne getirdiği bu feci nihayetuçlere bakınca, haramlıklarının şaraptan da ileri derece olduğu, müsaade ve müsamahaya asla lâyık olmadığı  katilikle anlaşılıyor.

Nitekim bütün mezhepler, bunların alım satımının matemaklığında, elde edilen paranın haramlığında ittifak etmişlerdir.

Ancak, bu maddeler hastaları tedavi adaletıyla belirli ve ölçülü miktarda alınıp, bekletilebilir. Bu da uzman ve dindar bir doktorun müsaadesiyle belli olur. Bunları kişilardan ziyade kurum ve müesseseler alırlar ve tedavi mahallinde muhafaza edip, korurlar.

"Çoğu sarhoş edenin azı da haramdır." (Tirmizi, Eşribe, 3; Nesaî, Eşribe, 25; İbn Mâce, Eşribe, 10; Dârimî, Eşribe, 8; Ahmed b. Hanbel, II/ 91, 167, 179, III/343).

Buna göre az esrar zara vermiyor diye hedilsiz olmaz. Nitekim az şarap kişiyi sarhoş etmiyor diye hedilsiz olmadığı gibi.

Bazı hedilsiz otların ya da tohumlarının yemeğe sertlması, üzümün yenmesi gibidir. Nitekim üzüm hedilsiz olduğu durumde, ondan yapılan dahilki haramdır. Bunun gibi afyon tohumunu yemeğe katmak helal, ancak afyondan yapılan uyuşturucuyu kullanmak ise haramdır.