Güzellik

Resim başlığıSevgi uçsuz bucaksız bir deryaydı kimine göre susuzluk kimine göre bir çöl fırtınasıydı

Sevgiyi sınırlandırmak insanoğlunun yapabileceği beklide en aciz işlemdi.İnsanlığın var oluş sebeplerinden yegâne olanı Allahü teâlâ'nın zatı nuruna hikmet nazarı ile tecellisi sonucunda oluşan nura verilen isimdi Sevginin adı.

"Muhabbetten Muhammet (sav) oldu hasil Muhammetsiz (sav) muhabbet ne hasıl" sözleri ile en iyi ifadedir.

Muhabbet bir sevgi dilidir. Muhabbet aşkın insanlar üzerindeki iki insanın anlaşabilmesi değildir.Muhabbet gönlün gönüle nüfuzudur hitabıdır akmasıdır. Aşk keskin kılıcın uzerinde korkusuzca yürüyebilmektir adeta.

Aşk yaratan ile yaratılanın muhabbet arasında nura ilk üflenmesi hikmet nazarının bulmasıydı. Aşkın ilk yaratılan Adem (as) .dan Havva annemize  hz. Züleyha validemizle Yusuf (as) arasındaydı Hz. Züleyha validemiz ne zamanki Yusuf'u (as) gördü var olan benliğini unutup her anı Yusuf (as) oldu. Elde edemediğinde edebi Yusuf'u (as) zindana düşürdü. Şehrin ileri gelen kadınları Yusuf'u (as) görünce ellerini kestiler de farkına dahi varmadılar ...

Hz.Hatice'nin gönlü kaymıştı efendimize kendisinden küçük olmasından ziyade edebimiydi ondaki aşka sebep olan yoksa yüzüne inen nuru muydu sevilmesine sebep olan ..?

"Peygamber Efendimiz,« Kardeşim Yusuf, benden sabih (güzel); ben ondan melihim (sevimliyim). onun görünen güzelliği, benim görünen güzelliğimden çoktur. » Buyurdu.

Muhabbet sevgi aşk ve İnsanların birbirinden karsilik beklemeksizin sığınacağı birer limandı.Eşler arasında tek gerçek Olan yaşanması yaşanası en kutsal şey aile bağları ve toplumun İhtiyacı Olan huzurun sükunetin var oluşunun temelinde bu muhabbetler yatmaktadır..

Ne zaman adam oluruz "sevgiyi dünyalık heveslerin uğruna feda edilemeyeceğini anladığımız zaman"