Milletvekili Olmanın Püf Noktaları

İlk yazımın sadece 3 günde popüler yazılar arasında yer almasından sonra arayı çok açmayalım dedim. Bu gazla da size müthiş tüyolar vermeye geldim.Hatta birazdan söyleyeceklerimi uygularsanız mis gibi zenginliklerle dolu bir dünyanın kapılarını aralayabilirsiniz.E madem bu kadar çok biliyorsun kendin uygula da görelim diyen bazı okurlarım olabilir.Size tek cevabım;sessizce tüm yazıyı okuyunuz efendim.

Vekillik İçin Olmazsa Olmazlarınız

Her işin altın kuralları vardır.Vekil olmanın da bir yolu yordamı var elbet.Öncelikle 4 unsur çok önemli;para,torpil,haysiyet ve şeref.Bunlardan yarısı sizde kesinlikle bulunmalı,diğer yarısının esamesi bile okunmamalı ve seçim öncesinde halk,emekli,işçi,yoksulluk naralarıyla yeri göğü inletmeli,mangal gibi yürek var bende mesajı vermelisiniz.Her solukta yürü be! diye haykıran birkaç şakşak takımı bulmalısınız.Neden mi ? Siz boş vaatlerinizi sıralarken onlarda bir yandan ''padişahım çok yaşa!'' diye koşulsuz,şartsız size destek olmalılar.!Aman diyorum atalım ama destekli atalım.Mesela en ilginç vaatlerden biri de ülke siyasetimizde ''ofsaytı kaldıracağım kale direklerinin de mesafesini arttıracağım.''olmuştur.Ne işe yarar bu ?Hayır hedef kitle bile istemez ki. Futbolcuya eziyet başta,ilk etapta cazip ama sonrasını düşünün;futbolcu olsam,doksana golü takamadıktan sonra kaleciyi alt edip gol atamadıktan sonra ne önemi var han kapısı gibi kalenin. Tut ki gol atsam,bakarım kaleye öyle boş boş al işte gol der çeker giderim,gol sevincinin tadı kalmaz ki! Zaten bu vaatçiler nerdeler; yok!O zaman bu vakte kadar başa gelenlerin açtığı yoldan asgari ücretti,emekli maaşıydı devam.Birde kestirmesi var bu işin.Siyasi liderlerden birinin damadı,abisi,ablası yada yıllar önce kaybettiği biricik kardeşiyseniz ve birbirinizi seçim günü dahi bulsanız dert değil.Sen kılını bile kıpırdatma.Onlar bir yolunu bulur seni vekil yapar merak etme.Şaka değil bunlar ciddiyim! ama yoksa böyle bir yakının o zaman bütün köy kahvelerini dolaş,seçmeninle kucaklaş,seçilince nasılsa bir daha adım bile atmayacaksın oralara.Madem meydana inenlerdensin,seçmeni de ele alman lazım.Tek formül yeter.O da şu: erken emeklilik dediniz mi devamını getirmeye bile gerek yok,kadını ile erkeğiyle belli bir kesimi tavladın bile.Kim çok çalışmak ister ki.E peki diyorsun şimdi seçim sonrası...Boşver seçim sonrasını senden önce niceleri bu vaatleri verdi.Hangi biri oldu da sen yapacaksın.Yat kulağının üstüne. Mecliste koltuğunda uykunun tadını çıkar.Kürsüde biraz bağır çağır.Al işte en kral siyasetçi sensin!Merhaba meclisin ultra lüks imkanları,elveda halk!

Son Nokta

Elbette her vekil bu yolu seçmiş diyemeyiz ama çoğu vekilin seçildikten sonra yakın akrabalarına tanıdıkları imtiyazları öğrendikçe insan bu düşüncelerden bir adım öteye gidemiyor napalım.Tekrar ediyorum her baba yiğidin harcı değil bu işler.Harfiyen uymalısınız dediklerime.Sakın ola ki bir vekil yakını bu yazıyı okur veyahut bu yazıyı okuyan bizzat vekilin kendisidir aman diyorum kızmayın,alınmayın sonuçta bizim bahsettiğimiz sizler gibi namuslu,dürüst insanlar değil.Toplumun kanayan yarasını kaşıyoruz.Size tek diyeceğim şudur sayın vekilim veya saygıdeğer yakını:Siz niye gocunasınız ki! yoksa sizin de mi şüphelendiğiniz birisi var?