Mis Kokulu Meslek Çiçekçilik

Çiçek tarihin en eski çağlarından beri şık bir motif olarak kullanılmıştır. Lale çiçeği Osmanlı İmparatorluğu zamanında bir devire adını bile vermiştir. O zamanlar şehir renkli mis kokulu çiçekler ile donatılırmış. Çiçekler günümüzde de dekoratif anlamda fazlaca kullanılmaktadır. Yol kenarlarına şehrin görünüşünü güzel tutmak amacıyla birden fazla çeşit çiçek ekilerek farklı sunumlar elde edilmektedir. Bu durum kendini şehir yazılarında bile göstermektedir. Sadece direk çiçek ekmek yerine yine sunumu güzelleştirmek adına yol kenarlarına yazılacak yazılarda çiçekler ile yapılmaktadır.

Her mevsime ayrı bir hava katan çiçekler vardır. Yaz aylarında bizlere renkli seçenekleri sunan çiçekler kışa doğru azalarak kendilerini mat renklere bırakmaktadır. Her bir çiçeğin kendine özgü güzel renkleri ve kokusu bulunmaktadır. Alıcılar tarafından tercih edilirken çiçeğin mevsimine göre olması ve renk seçeneği çok önemlidir. Renk seçeneğindeki önemde çiçeklerdeki renklerin her birinin ayrı anlam ve önem içermesidir. Çiçeklerin renklerine ve çeşitlerine göre ne anlam ifade ettiklerine kısaca bakalım. Gül sevenlerin birbirlerine karşı en çok tercih ettikleri bir çiçek çeşididir.

çiçek market

Gül çeşitlerinden beyaz gül masumluk ifadesidir. Gelinlerin çiçek buketlerinde tercih ettikleri bir çeşittir. Kırmızı Gül ise aşkı ifade etmektedir. Kırmızı Gül özel günlerde karışık çiçek buketlerinin vazgeçilmezleri arasındadır. Karanfil ise kır çiçekleri sevenlerin tercihleri arasında yerlerini almaktadır. Bu çiçeğinde farklı renkleri bulunmaktadır. Beyaz Karanfil temizliği sembolize etmektedir. Kırmızı Karanfil sevgiyi ifade etmektedir. Sarı Karanfil ise hüznü temsil etmektedir. Lale çiçeği de bolca tercih edilen çiçek çeşidi arasında yer almaktadır. Lale çiçeği tarihte önemli bir yere sahip olmasından dolayı eskiden beri bol miktarda yetiştirilmeye devam etmektedir. Beyaz Lale saflık ve temizliği sembolize etmektedir. Kırmızı Lale seni seviyorum anlamına gelmektedir. Bu sebeple erkekler tarafından bolca tercih edilmektedir. Pembe Lale anlayış anlamı içermektedir. Sarı Lale ise gerginlik ifadesini çağrıştırmaktadır.

Bazı bayanların çok beğendikleri ve çekici buldukları diğer bir çiçek ismi ise Orkide olmuştur. Orkide çiçeği gururlu olmayı sembolize ederek sevenlerine çiçekçilerde boy göstermektedir. Evlerinde bayanların süs olarak sıkça kullandıkları Menekşe çiçeği ise alçak gönüllü olmayı ifade etmektedir. Farklı isimlerde farklı dokularda bir sürü çiçek bulunmaktadır. Biz burada bir kaçının genel anlamından bahsetmiş bulunmaktayız. Sizin yapmanın gereken kullanacağınız yere ve anlamlarına göre kendinize en uygununu tercih etmek olacaktır.

Kaynak: http://www.cicekmarket.com/