Neden Takar Ki İnsan

Düşünürsün bazen 'Ben ne yapıyorum?' diye. Nasıl bir hayat bekliyordum ki ya da bekliyorum diye. Bir tarafım o kadar acı çeken insan var ki diyor; yetiminden tut öksüzüne, bir dilim ekmek için can verenden tut dilendirilene, yoksulundan tut boğazından yemek geçmeyene, her gece çocukları için ağlayandan tut bir kolu/bacağı olmayana, anası babası olmayana, sokakta yaşamak zorunda kalana bizim neyimiz eksik ki diyor insan. 'O şunu dedi', 'bu şunu dedi' demekten başka.

Bu insanoğlu neden bu kadar mutsuz? Buna ben de dahil. İşte bu yüzden açacaksın elini şükredeceksin Allah'a. Sonra da güleceksin haline, niye takıyorum ki ben, diyeceksin. Eğleneceksin, takmayacaksın. Sadece kendin için yaşayacaksın. Anı yaşayacaksın arkadaş! Hak edeni seveceksin, mutlu olacaksın. Dünde yaşamakta niye bu ısrar, niye? Ne yapıyorsun kendine, kendini yıpratmaktan başka. insanoğlu bu. Bugün var yarın yok. Kimi çıkar ilişkisi, kimi çok güzel oynayan tiyatrocu gibi.

Hayat çok kısa. Annene, babana sevdiğini söylemek için belki de. Tak kulaklığını sadece gül arkadaş! Sana kötü davrananlara inat gül ama bunu yapmak için değil de gerçekten böyle düşünerek gül ve bak bakalım neler değişiyor hayatında.