Alışverişe Çılgınlığı ve Harcanan Paralar

Evet arkadaşlar hepimizin bildiği ve şahit olduğu gibi insanlarda bir alışveriş çılgınlığı var. İnsanlar paralarını bekletmek istemiyor hemen yeni bir şeyler alma çabasında. Bu da aslında beynimizi ne kadar az kullandığımızın kanıtlarından birisi. Bir arkadaş çevresiyle gezerken bile haddinden fazla harcamalar yapıyoruz ve hepimiz bunun farkındayız. İnsanlar bize bir şeyler satıyor ve hile yapıyorlar.

Ben konuyu teknolojik olarak ele almak istiyorum. Bildiğimiz gibi her gün bir yeni telefon çıkıyor. 2000 lira 2500 lira... Allahınızı severseniz bir telefona bu kadar para verilir mi? O kadar parayı hak edecek ne veriyor ki bize telefon? Bir sürü saçma sapan özelliklerle gözümüzü boyuyorlar ve bizi kandırıyorlar. Bunu yazıyorum diye ben de sütten çıkmış ak kaşık değilim bende daha geçen ay 2200 tl ye bir cihaz aldım ve çok pişmanım. Bunu neden yaptım diye kızıyorum kendime.

Neyse gün geçmiyor ki kendimize engel olalım, ama olmamız gerekiyor. Yoksa çok yanlış kişilere para kazandırıyoruz. Lütfen gözlerimizi açalım ne oluyor bize arkadaşlar. Fazla uzatmak istemiyorum yazıyı arkadaşlar. Esenlikle kalın.