Tecrübe Sanatı

Karanlık çağda insanlar, yaşadıkları olaylar ve edindikleri bilgilerle gelecek nesillere ön ayak olma fırsatı buldular. Asırlardır paylaşılan bilgiler Dünya'nın ulaşılamaz gibi görülen noktalarını bile saran bir girdap oldu. Farkında olduğunuz zaman bunların hayatınızı değiştirebileceği unutulmaması gereken bir gerçek konumunda.

Rahat yaşamayı hangi insanoğlu istemez ki. Dertlerden uzak, tasasız bir yaşam. Hayat bize bunları ödül olarak verdiğinden habersiz bir şekilde keyf-e keder yaşamak. Hatırlıyorumda ben de çocukluk yıllarımda böyle bir düşünceyle devam ediyordum hayatıma, ama birşeylerin farkında olmakta gerek. Çabaladıkça size sunulur bu seçenekler. İnsanlar da tam olarak böyle yaptı işte. Öğrendikçe gelişti, geliştikçe rahat yaşamaya başladı. İşte bu döngü sayesinde tüm dünya amaçlarının peşinden ısrarla koşabilme güdüsüne sahip oldular.

Bunların ışığında acı tecrübelerde yaşandı. İnsan şeytana uydu ve bedene zarar verici aletler yaptı. Yeni kehanetler ortaya atıldı. Ya kendini aşağıladı ya da iyilik adına edindiği bilgi ve birikimleri şeytana sattı. Bunu bilemeyiz. Vicdan en büyük hesap sorucudur ve bunu da günden güne soracaktır.

Günümüzde, bütün dünyanın gözleri önünde ulaşılamaz hiçbir şey yok gibi artık. Bunun en büyük önemi birikimlerin hızla büyümüş ve yayılmış durumda olması.

Benim önerim, kendimizi her zaman sınırlarımızı, tecrübelerimizi ve hayallerimizi zorlarken bulmaya çalışalım, çünkü onlar olmazsa attığımız hiçbir adımın anlamı kalmayacaktır.

Sağlıcakla kalın.