Asla Asla Deme!

İnandığınız, korkmadan üzerine gidebildiğiniz zaman hayalleriniz gerçek olur. İçinizdeki canavara biraz söz geçirmeniz gerekli. Sabırlı olmanın burada çok büyük bir önemi var ama bir yere kadar. Güçlü olduğunuzu göstermenin en etkili yolu insanlara hayallerinizin derinliğini ve içinizdeki isteğin kat ve kat büyük oluşunu göstermeniz. Bunu başarabilirsiniz. Emeklerinizin gölgede kalmaması için tüm duygusal kimliğinizi bir kenara bırakmalı ve gerçekçi bir şekilde kararlarınızın arkasında durmalısınız.

İnsanlar size birçok şey söyler hayallerinizle ilgili. Kimisi destek verir, kimisi köstek olur. Burada vereceğiniz kararlar bir komutan kadar titizlikle düşünülmesi gereken konumdadır ve herşey size bağlıdır. Kalbinizi dizginlemek yerine onu daha da coşkulu hale getirmelisiniz. Bununla ilgili benim bir hayat felsefem var. Aslında Justin Bieber'ın “Never Say Never” belgeselini izleyenler bu cümlelerle orada da karşılaşmıştır.

Hayatının bazı döneminde insanlar sana şöyle diyecek; “sen hiçbir şey yapamazsın.” Bazı anlar gelecek ve sana aynen şunu da söyleyecekler; “hayallerini yaşayamazsın.” Hayatınızda bir an gelecek ve birileri; “sen asla dünyaya hükmedemezsin” diyecek. Ve zamanı gelince ben de dönüp onlara şöyle diyeceğim;

"ASLA ASLA DEME”

Bugüne dek yapılan her işin altında inançlar yatıyor. Bunu açığa çıkarabilenler tarihe ismini altın harflerle yazdırma şerefine erişebiliyor. Neden siz de onlardan birisi olmayasınız. Sahip olduğunuz değerlere neden daha üst düzey değerler eklemeyesiniz. Herşey içinizde ve sizin elinizde. Sadece bunu keşfedin yeter. Yapmak istediklerinizle ilgili dışarıdan gelebilecek tepkilere, sizin şevkinizi kırabilecek etkenlere kulağınızı tıkayın ve sadece kendi önünüze bakın fakat önerilere tamamen kapalı olmayın. Seçicilik algılarınızı güçlendirin. Günlere odaklanmak yerine yıllara odaklanın. Vazgeçmek kelimesini aklınızdan silin. Amaçlarınızı net bir şekilde saptayın.

Bu kadar nasihat yeter diye düşünüyorum, zira kendinizi en iyi kendiniz tanıyorsunuz. Bir maceraya girmek sizin aklınızda nasıl bir yer işgal eder bilmiyorum ama içinize yatacağı bir gelecekle baş başa kalacağınız kesin.