Duygusuz Duygu'm

Eski Gamze'ye dönüş yaşıyorum bu sıralar... Konuştuğum zaman anlamadıkları gibi yazınca da anlamadıklarını düşünüp yazmayı bırakmıştım... 3 sene sonra tekrar yazmaya bu yazıyla başlıyorum. Galiba fazlasıyla duygu patlaması yaşıyorum... Sinirimi, öfkemi, kırgınlığımı birinden çıkarmadan kalemime defterime kavuşmanın tadını yaşıyorum. Yazılarım hiçbir zaman aşka dair olmamıştır. Aşık olduğumu sandığımda bile. Nerde ayrılık, hüsran varsa dökülüverir yüreğimden. Eee aşkın da beni sevmediği belli zaten. Doğrusu ben de ondan pek haz etmiyorum. Ki bunları 3-4 sene önce kabul etmezdim. "Aşksız mıı ? Aslaaa!" der tepki gösterirdim mantık diyenlere..

Şimdi yüreğimin yarasından mıdır yoksa büyümenin verdiği olgunlukdan mıdır bilmem ama ben de o mantık sırasının başını çekiyorum. Şimdi durup geçmişe bakınca Aşk da neymiş diyorum. Hani benim kaybolan güvenim, saflığım? Nerde benim o toz pembe hayallerim? Benim hayallerim şimdi kimin hayali? Aşk benim duygusuz duygum oldu. Tüm duygularımı aşka bağlayıp ortada yara bere içinde kalınca ve de yanımda kimseyi göremeyince anladım bunun duygusuz duygu olduğunu.

AŞK... Ne kadar basit oysa ki söylemesi, yazması, okuması... Verdiği yarası bir ömür... Bir zamanlar her şeyimi verirdim oysa ki. Onun için herkesi karşına aldığın adam, bir bakıyorsun başkasıyla el ele göz göze... Sen aşkın attığı o tokatla kalıyorsun düştüğün o yerden. Ağlamaklı gözlerini silip izliyorsun öylece geleni, gideni, " Onu"...

Bakıyorsun sadece elini uzatmadan dokunmadan, gizlice bakıyorsun. Sonra kendini kendine hapsedip tekrar başlıyorsun aklındaki sorulara cevap aramaya.

- Gelse affeder miyim acaba.. ?

- Hayır affetmem..

- Ama belki görürsem dayanamaz affederim..

Belkiler, belkiler, belkiler... Halbuki eşşek bile düştüğü çukura 2. kez düşmezmiş. Bir gerçek var gönül hancım; insanlar değişmez. Bugün seni aldatan, yalan söyleyen yarın olmasa bile bir gün tekrar yapacaktır. Sırf bugün yüzün gülsün diye geleceğini çöpe atmak aptallıktır.

Şimdi derlenip toparlan, gerçeği anla ve ayağa kalk. Geleceğine ışık tutup yürü yoluna. O olmasa da olur. Aşkı aramak yerine güven ve saygıyı aramak hepsinden iyidir. Çünkü bizi güçlü tutan güvendir. Oysa ki aşk gelip geçici hazdır..

Ve unutma.. ;

Gökyüzünde senin için de parlayan bir yıldız vardır yeter ki kaldır başını görmeyi bil.