Anne..

Anne …

Sana seni anlatmak öyle zor ki ruhum tam bir curcuna. Duygular, anılar, adı sen olan ve senle başlayan güzelliklere gebe tüm zamanlar dile gelmek için tepinip duruyor yüreğimde, zihnimde.

Bence sen Yüce Allah’ın en özel lütuflarının en başında gelenisin.

Hangi duyguda yaşanır ki; senin  karşılıksız, sonsuz sevginin bir benzeri?

Kimin ayakları altına yer olmuştur cennet?

Hangi ağlayış var ki; senin kadar yürekten olmuştur da ‘Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar’ lafta kalmamıştır?

Anne …

Hastalığıma, derdime, yalnızlığıma, göz aydınlıklarıma, kalp yangınlarıma, düş kırıklarıma uzattığım elimi her an eliyle karşılayacak cömertliğe sahip yegane yoldaşım, sırdaşım, candaşım.

Anne…

Ne zaman sorsam cevabı hep aynı olan ‘Sen daha benim gözümde çocuksun’ un değişmez sahibi.

Anne…

Gerçekten de öyle mi ?

İnsanların üzerine sıvası, cilası çekilmiş göz alan güzellikleri ardına kuytulanmış çirkinliklerini görüyorum. Ederi olmayan dostlukları, sevdayı dile alıp yüreğe mesken, yurt kılmayan aşkları; iffetini iffetsizlerin ayakları altına yol eyleyenleri; makam, mevki uğruna özlerini yok pahasına satanları; cebi boşalınca yanında gölgesi bile kalmayacak kadar hızlı uzaklaşanların vurdum duymaz, riyaya tutsaklıklarını; komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değillilerin karnı tok ama gönlü aç bırakılmışlığını görüyorum. Sözü başa taç, gönle taht edilenlerin sözünü ettiği ahir zamanda insanlar öyle bir hale gelecek ki herkes kendinden korkacak diye süregelen hayali bile güç olan masalsı anlatımın tam da üzerinde yürüyorum.

Anne,

şimdi bana benim gözümle bak.

‘Beni kim büyütecek?'

Sensizliğin acı kıvranışlarında boy verecek yalnızlığım mı; yoksa ben büyüyor muyum anne ?

Hangisidir senin gözüne görünen bilmiyorum ama bu saydıklarıma rağmen büyümenin çirkinliğinden beni korumak adına beni hep gözünde çocuk kadar masum kıldığın için teşekkür ediyorum. Çünkü biliyorum ki bu dünyada masumluğumuzu yaşayacağımız ve yaşatacağımız tek bir yer varsa o da senin yüreğindir.

Annem ve annem kadar kıymetli tüm annelerin anneler günü kutlu olsun.