Uyuyan Güzel (İntikamcının Beyaz Meleği)

Sıkıldım. Ve bunaldım.. Yarım saattir bekliyorum ama babamdan hala ses yoktu...

Ve buraya gelmek benim fikrim değil.... Kesinlikle hiç değil.

Aslında bunlardan yakınmadan önce kendimi tanıtmayı isterdim ancak bu pek mümkün değil.. Çünkü babam şu karşısında oturduğum sıkıcı zevkle(!) yapılan ahşap kapıdan dışarı atılırsa... Ki atılacak.. O zamandan itibaren adım tamamıyla değişmiş olacak... Neden mi? Çünkü hiç istenilmeyen bir durumda kendimizi bulduk.. Durum şuydu:

Oturduğumun kıçımın Rusya'sı benim iki ismimi de kabullenemiyordu!!!! Neymiş efendim yasakmış!!!!

O yüzden tek isimli olmak üzere ismimi değiştirme kararı alınmıştı.

" Tatlım?"  Ohh sonunda

"Nihayet geldin baba.." Koltuktan kalktım ve babama sırıttımm.. " Bir an o valiyle ilişkin olduğunu düşünebilirdim.. Amma uzun kaldın be.."

"Deli deli konuşma kız.. İsmini tam senin istediğin şekilde değiştirdim.."

Gerçek anlamda sırıttım... "Harikasın baba... Zaten başka türlü olmasını beklemezsin"

Cevap veremedi ama içten sırıttığını biliyordum.. Sonunda bu yükten kurtulmuştuk.. Kısa ama epey zahmetli.. Konuşurken bir yandan da yürüdüğümü farketmemiştim... Kafamı yukarı kaldırıp masmavi bulutları gördüğüm an sırıttımm.. Hiç bir zaman yer karşılaştırması yapmamıştım ama Rusyanın bu soğuk ama ferah havasını California'nın sıkıcı sıcaklığına değişmezdim.. 16 yıldır hep böyle gülüyordum ve bunun hepsini babama  borçluydum.. Onun gibisi yoktu; insanı rahatlatan bir yanı vardı. Annem ise doğduğumdan beri hep hakaret eder, hep işkencelere boğardı. İşkenceler dayaklarla başlayıp oklavayla- ki nereden bulduğunu anlayamazdım- beni ayaklarımdan dövene kadar devam ederdi. Beni doğurmaktan hep şikayetçi olmuş ve bunun nedenini hiç anlayamazdım.. Ve her lafın sonunda benim bir şeytan olduğumu ve anca kötülük etmek adına dünyaya geldiğimi söylerdi.. Artık hakaretler ve dayaklara dayanamayan, annem tarafından susturulmaktan bıkan ve her şeyin düzeleceğine artık inanmayan babam beni annemden kaçırıp Rusya'ya getirdi...

16 yıl boyunca bana baktı, beni özel hocalarla eğitti ve beni sevgiyle büyütüp bu yaşa kadar ulaşmamı sağladı.. Asla ondan şikayetçi olmazdım ta ki kimlik değişme olayına kadar.. Şu ana kadar sadece özel hocalarla yetinen ben artık üniversiteye başladığım anda ismim sorun çıkmaya başlarmış.. Çünkü Rusya'da benden başka kimse çift isimli değildi. Ortama uymak isteyen biz sonunda bunu da yaptık.

İsmimi yaşadığım her anıma göre değiştirmiştim.. Bu güzel günde yaşadığım her şeye göre...

"Artık gökyüzüne bön bön bakmayı kestiğine göre... Size yemek ısmarlayayım madam, Heloise Lolamary" Ah babam ah :D