Diploma Sadece Bir Kağıt Parçası

Günümüzde okur-yazar, lise, yüksekokul, üniversite mezunu oranı sürekli artmaktadır. Ama eğitim seviyesi hızlı bir düşüş içinde... Nedeniyse gayet açık artık gençler sadece bir işim olsun, şu okuldan mezun olmuş desinler, aman elimde diplomam olsun kaygısı yüzünden okuyorlar. ( istisnalar tabi ki vardır )

Bu konuyu ele aldım. Çünkü bu konuda çok dertliyim. Düşüncelerim ne kadar doğru bilemem tabi; takdir sizin. Ben toplumu eğiten kişilerin anneler olduğuna inanırım her zaman. Bir anne ne kadar eğitimli veya kendini geliştirmiş olursa toplum o kadar gelişir. Çünkü anne topluma bilgili bireyler yetiştirir. Bir kadının asıl görevi ise budur. Anne iş hayatında kariyer yapıp toplumun geleceği olan çocukları anne sevgisinden, anne eğitiminden mahrum bırakmamalı.

Kadın ihtiyaç olmadıkça çalışmamalı

Yazımdan da belli olduğu gibi ben gerekmedikçe veya ihtiyaç duyulmadıkça bir kadının çalışmasına karşı bir bayanım. Bu düşüncelerimi çevremdekilere söylediğimde ise aldığım tepki "E madem öyle, neden okuyorsun; çalış diplomanı eline al. İlerde kocanın eline bakma!". İnanın buna o kadar üzülüyorum ki... Büyüğünden küçüğüne herkesin derdi bir kağıt parçası...

Okuyorum çünkü şunun bilincindeyim. Ben bir anne adayıyım. Benim okumamdaki tek amacımsa topluma yararı olacak bir nesil yetiştirmek.

Düşüncelerime katılmayanlar elbette olacaktır. Ben herkesin düşüncelerine saygılıyım. Zaten dünyada tek tip düşünse tüm insanlar, bu hayat çekilmezdi.

Yazımı affınıza sığınarak şöyle bitirmek isterim. Eğer okuyorsak bunun bir amacı olsun evet ama diploma bir kağıt parçasıdır bunu da unutmayalım. Önemli olansa kendimizi yetiştirmek. Okumuş cahillerden olmayalım!