Selamün Aleyküm demek, selam vermek ve almak

Bismillahirrahmanirrahim, selamün aleyküm.

Selamlaşmak, her sohbetin başlangıcıdır. Ve bazılarına göre bir kişi selamlaşmadan geçip giderse o kişi insanlarla doğru iletişim kuramaz. Bazı insanlar vardır günaydın, merhaba, iyi akşamlar gibi kelimeler kullanırlar. Bu kişiler güzel iş yaparlar fakat bu selamlaşma türünden farklı bir söz vardır: ''SELAMÜN ALEYKÜM''. Selam, ALLAH'ın isimlerinden birisidir. Bu yüzden insan bu kelimelerin yerine SELAMÜN ALEYKÜM dese hem Allah'ı zikretmiş olup hem hem sevap kazanır hem de tatlı bir tebessümle sohbet biter. Tabii selamı alırsa.

Selamün aleyküm demenin ve selam almanın hükmü

Selam vermek sünnet, almak ise farzdır. Bir hocam vardı. Yanına gider, merhaba derdim o da:"Oğlum beni böyle şeylerle uğraştırma. Selamün aleyküm de ikimiz de kazançlı çıkalım" derdi. O günden sonra ben de böyle selamlaştım. Bu yazıdaki amacım bu kelimeleri kötülemek gibi algılanmasın. Ben sadece bu kelimelerden çok daha güzel bir sözün faydalarını yazdım.

Bu sözü diğerlerinden ayıran en önemli özellik HAK TEALA'nın ismi olmasıdır. Unutmayın; içinde Allah'ın isminin bulunduğu her söz güzeldir... ESSELAMÜ ALEYKÜM.