Zorunlu Olmadıkça Savaş, İnsanlık Suçudur

Savaş, devletlerin birbirlerini zor duruma sokmak için fiziki, siyasal, sosyal ve kültürel saldırılara maruz bırakmaktır. Savaşlar tarihin en eski zamanlarından beri süregelmiştir. Devletlerin  birbirlerine üstünlük sağlamak için askeri ve silah gücünü kullanmasıdır. Savaşlar sonucunda insanlar can ve mal kaybına uğrarlar. Geri kalan bireylerde de acı ve vahim olaylar bırakır. Bu yüzden savaşlar zorunlu olmadıkça insanlık suçuna girer.

Diğer devletlerin topraklarına göz dikmek

Her devlet kendisini savunmalıdır fakat başka devletlerin topraklarına göz dikmemelidir. Haklıyken haksız duruma düşmek ülkelerin itibarını zedeler. Savaşlarda mağlup olan devletler yıkılır ve dağılırlar. Sonuçta savaşlardan hiç bir yönetim fayda sağlamaz, aksine zarar görür. Örneğin: 1. Dünya Savaşı'nda milyonlarca insan kaybedilmiş, aileler dağılmış, şehirler ve köyler terk edilmiştir. Emperyalist devletler savaşları kendi çıkarları için çıkartırlar. Afrika'da İngiltere, Fransa ve İtalya gibi devletler sömürge kolonisi kurmak için o coğrafyalarda iç savaş çıkarmış; binlerce insanı birbirine kırdırmıştır.

Jeopolitik önemi olan bölgeler her zaman tehlikede...

Günümüzde ise jeopolitik  açıdan önemli coğrafyalar her zaman savaş tehdidi altındadır.Bunların örnekleri son derece fazladır. Irak, Azerbaycan, Afrika'nın çoğu ülkesi bu topraklara girer. Zamanla bu topraklarda milliyetçilik duygularının artması ile bölge halkları Emperyalist devletlere karşı gelmiş ve onların oyunlarını bozmuştur. Şimdiki savaşlar ise kılıç kalkanla değil diplomasi ve siyasi demeçlerle yürütülmektedir.

Türkiye'de iç savaş gayreti

Ülkemizde dış güçlerin etkisiyle iç savaş çıkarılmak istenmektedir. Yıllardan beri bunun örneklerini görmekteyiz. Terör olayları, Suriye sorunu vb.  yöntemlerle emperyalist devletlerin kullandığı bu adi oyunlar, ülkemizin bölünmesi amacıyla gerçekleştirilmektedir. Çünkü Türkiye, dünya coğrafyasında önemli bir yere sahiptir ve dış güçlerin bu ülke üzerinde emelleri vardır. Sonuç olarak her dinin yasakladığı üzere, zorunlu olmadıkça savaş insanlık suçudur.

Saygılarımla..