Vatanseverlik yeni moda oldu (okumadan karar vermeyin)

Öncelikle herkese merhaba bu benim ilk yazım olacak. Dolayısıyla eksikler olabilir onun için şimdiden beni mazur görün. Bu yazıyı yazmamın sebebi ben bir Facebook kullanıcısıyım ve bugünlerde kullanıcılar isimlerinin önüne sanki bir süsmüş gibi "TC" ekliyorlar. Neredeyse her yüz kişiden beşinde buna rastlıyorum. Peki sorun ne? Şimdi eminim birçok kişi dişlerini sıkmıştır "Ne söylüyor bu adam?" diye. Öfkeden deliye dönmüştür. Lütfen yazının devamını okuyun ve ondan sonra öfkelenin. Mesele; sahte vatanseverlik...

Vatanseverlik bu mu?

Sorun TC yazmaları değil hatta çok güzel bir şey bu. Keşke herkes bunu yapsa... Sorun şu; dışarıdan ülkesini çok seven bu insanlar içlerinde nasıllar? Bunun cevabı kendi duvarlarında, yorumlarında, fotoğraflarında gizli. Bu insanlar arasında bu cânım devletle dalga geçen insanlar, küçümseyenler ve hatta bölünmesini isteyenler var. Bu sözde vatanseverlik yapanlara, bu ülkenin ne zaman bağımsız olduğunu, nasıl şartlarda kurulduğunu, nasıl bütün dünyayı dile getirip yendiğini sorsanız, alabileceğiniz tek cevap bön bön bakan bir çift göz olur. Sizce yüzdeye vurursak ne kadar kişi Asım'ın nesli olmayı hak ediyor?

Dikkat ettiyseniz kendimi saymadım çünkü ben de hak etmiyorum. Babalar ve anneler söylesenize hanginiz akşam küçük çocuğunuzun masal saatinde Çanakkale'yi, Sarıkamış'ı, İnönü'yü, Trablusgarp'ı, Sakarya'yı, Mustafa Kemal'i, Seyit Onbaşı'yı, Koca Yusuf'u, kundaktaki bebeğinin üstündeki battaniyeyi alıp top mermisinin üzerine örten cefakâr anneyi anlattı? Hangimiz öğretmenlerin zoru olmadan Çanakkale Şehitlerine'yi, Mustafa Kemal'in Kağnısı'nı ezberledik.

Şimdi satırlarımı bitirmeden önce bu yazıyı okuyan ve gerçekten bu vatanı seven arkadaşları kırdı isem çok özür dilerim. Diğerlerine gelince çok değerli beş dakikanızı aldığım için özür dilerim siz kendi bildiğiniz gibi yapın. Bundan sonra herhangi bir sayfada altında Sting imzası bulunan bütün yazılar benimdir. Sting adını seçmemin sebebi ise iğne anlamına gelmesidir. Okuduğunuz için herkese teşekkürler.