Kendini Sev

Tek amacı bu olmalı insanın: Kırmamak Kendini, Zarar Vermemek Kendine. Çünkü önemlidir insan. Önemlidir herkes kendine göre; ki öyle olmalı zaten.

Sen kırılırsan; kırarsın, üzersin.

Sen olmazsan ne önemi var ki dünyanın. Sen olmasaydın, sana göre önemi olan herkesin ne önemi kalacaktı ki sanki?

Fakat bencillik değil bunun adı. Değerini bilmek özünün. Değerini bilip ona göre değer vermek kendine. Sevgiyi hissetmek tamamen içinde. Severse insan kendini,

çevresindekileri de sever, kıymetini bilir sevdiklerinin.

Bir düşünün, eğer siz olmasaydınız, şuan bu yazıyı okumanın bile bir önemi olmayacaktı. Sabahları

keyifle yaptığınız kahvaltının ne değeri olacaktı? Ya da içtiğiniz suyun, aldığınız nefesin, sevdiklerinizin, hatta ailenizin.. Ne değeri olacaktı bir düşünün.

Hayatı farklı şekilde yorumlar herkes. Evet, yorumlar farklıdır, lakin; hayatın özü aynıdır. O da içinizde bir yerlerde saklanmıştır.

---

Güne nasıl uyandığımıza bağlı o günün ruh hali. Günün kısmeti bize bağlı. Biz belirlemiyoruz belki genel akışını olayların, fakat biz belirliyoruz o günün bize yansımasını.

Biz komutlandırıyoruz onu adeta. Söze gerek kalmıyor çoğu zaman. Suratımızın asıklığı çiziyor o yönü ya da bir gülümseme tarafından şahlandırılıyor.

Bazen de bir 'günaydın' değiştirebiliyor adımlarını o günün. Ya da bir bakış... Biz istiyoruz günlerin geliş şeklini ve edalarını. Bunun farkında değil kimse. Aslında biz de farkında değiliz bunun.

Çünkü bilinçsizce yapıyoruz bunu. Elimizde değil yani. Elimizde olabilir ama. Gülümseyerek, isteyerek güzel şeyleri...

O zaman; İsteyelim ki Mutluluk dolu günler yüklensin hesabımıza.

---

Daha önce de keşfettiğim, fakat tozunu üstünden yeni aldığım bir yazarın kitaplarını okuyorum şu sıralar. İclal Aydın' ın kitaplarını...

Adını tam koyamıyorum fakat, okurken bir şey çekiyor beni ona. Beni anlatıyor sanki kitapta. Sanki kahramanı benim o kitabın.

Her kitabını tavsiye ederim İclal Aydın'ın fakat ''Hayat Güzeldir'' bir başka güzel.

---

Bir tavsiye daha Teoman'ın Aşk ve Gurur albümünden. Teoman - Martılar...

Etiketler: teoman hayat yaşam sevgi öz