Firefox Download'a Doping Yapacak Eklenti

İnternete erişmek için kullanılan tarayıcı(browser) yazılımlarının başında Mozilla Firefox gelir. Nedeni oldukça basit aslında... Temel olarak kurulan yazılıma eklentilerle sonradan birçok ekstra özellik eklenebiliyor. Bu özellikler genelde kullanıcının Firefox'u tercih etme nedenine göre değişmektedir. Örneğin ben daha çok web tasarımla ilgilendiğim için daha çok bu amaca yönelik eklentiler kullanmaktayım. Neyse asıl konumuz download ile ilgili... Buraya dönecek olursak;

Firefox'un zaten bir download yönetici var ama bunu daha geliştirmek için sunulan Download Scheduler adlı eklentiyi kullanabiliriz.

İnternet tarayıcıları, indirmeler üzerinde bazı kısıtlamalar uygulayabiliyorlar. Anında ihtiyacınız olmayan büyük boyutlu bir dosya indirmek istiyorsanız, bu Firefox eklentisi işinizi görebilir. Download Scheduler adlı bu eklenti ile bir bağlantıya sağ tıkladığınızda, onu daha sonra indirmenize izin veren ve bu sayede de daha ileri bir tarihte gerçekleştirmek üzere programlayabileceğiniz 'Schedule Link As...' öğesine sahip oluyorsunuz. Bu sayede hemen indirmek istemediğiniz bir dosyayı kendiniz belirlediğiniz ileri bir saatte otomatik olarak indirebiliyorsunuz. Eklenti ayarlarını, Firefox'un 'Eklentiler' menüsünde bulmanız mümkün. Bu ayarları kolaylıkla gerçekleştirebilir, bu sayede hızlı download keyfini Firefox ile doyasıya yaşayabilirsiniz.

Son derece basit ve hafif bir eklenti olan Download Scheduler, Firefox 3.5 başta olmak üzere Firefox 4.0'da da çalışıyor.

İndir: Firefox için Download Scheduler