Geçmişten Günümüze Selamlar

Image title

Geçmişten Günümüze Selamlar
Rahmi Koç Müzesi

Rahmi M. Koç Müzesi Türkiye`de Ulaşım, Endüstri ve İletişim tarihine adanmış ilk önemli müzedir.Rahmi Koç Müzesi, büyük bir alan üzerine kurulmuş bir medeniyet temsilcisi konumundadır. İçerisinde sanayinin ilk zamanlarından bugüne dek bir çok materyal yer almaktadır. Müzenin kuruluş hikayesi, Rahmi Koç’un henüz 3 – 4 yaşlarındaki kurmaca oyuncak dönemlerine denk gelmektedir. O zamandan başlayan bu aşk, bu müzenin ilk temellerinin atılmasına neden olmuştur. Her ülkeden, dünyanı her köşesinden sanayi ürünlerinin yer aldığı bu müze ; insanlara hoş vakit geçirmesi ve dinlenmesi içinde birçok seçenek sunmaktadır. Müzeden içeri girildiği ilk andan itibaren günümüzden geçmişe uzanan bir yolda yürüyormuş hissine kapılıyor insan. İçeride bambaşka bir dünyanın var olduğunu görünce insanlar biraz duygulanıyor ve birazda hüzünleniyordu. Zamanın,nasıl aktığını anlayamadan geçen yıllara, duyulan üzüntüden dolayı… Müzede bir süre gezdikten sonra, yaşadığın dönemi şaşırabiliyor insan. Şimdiki zaman ve geçmiş zaman arasında arafta kalmış gibi oluyor.

Rahmi Koç’un koleksiyonculuğu, buhar makinesi ve trenle başlamış, sonra da deniz vasıtaları, uçak ve nakliyeye uzanan geniş bir sahaya yayılmış. “Hayallerim gerçek oldu” dediği müzeyle 40 yıllık çalışmasını gerçekleştiren Rahmi Koç, geçmişten geleceğe uzanan bir tesise ulaşmanın mutluluğunu yaşarken, ziyaretçiler de dünyanın bir ucundan diğer ucuna birçok ülkenin çeşitli sanayi eserlerini birarada görmenin tadını çıkarıyor.

İşte böyle masum düşünceyle başlayan bir hayal tüm dünyaya hitap eden bir müzeye dönüşerek tarih içindeki yerini alıyordu. Rahmi Koç, düşlediği bu hayaliyle bizden sonra gelecek nesillere belkide en kalıcı şekliyle tarihi sunuyordu. Herkesin muhakkak ziyaret etmesi gereken bir yer olan rahmi koç müzesi, geçmiş ile gelecek arasında ki köprü olmaya devam etmekle birlikte, tarihi de geleceğe güvenle taşıyor…