Yeni Dizi - Lost Girl Yorum ve İnceleme Yazısı

Kim olduğunuzu bilmiyorsanız yaşamak zordur. Dizi böyle başlıyor. Kendi bildiği gibi yaşamaya karar veren Bo (Anna Silk) bir Fae. Yani süper güçleri olan doğaüstü bir yaratık. Artık doğaüstü öğeler içermeyen diziler pek azaldı. Vampirler, kurtadamlar, iblislerden sonra yaratıcı dünyamıza Fae isimli karakterler de girdi. Fae'ler milleniuma dek sırlarını korumayı başarmış gizli bir topluluk. Hepsinin farklı özellikleri var, hastalıkları iyi etme, insanları yönlendirme, ikiye bölünebilme....

Büyüyene dek ne oldukları anlaşılmıyor. Baş karakter Bo da insanlar tarafından yetiştirilmiş, ilk kez öpüştüğü erkek arkadaşının enerjisini emerek öldürünce insan olmadığını anlıyor ve gerçek ailesini bulmak üzere evinden ayrılıyor. İlk bölümde kendisine dizi boyunca eşlik edecek arkadaşı Kenzi (Xsenia Solo) ile tanışıyor. İlk öğrendiği ise Fae'lerin aydınlık ve karanlık diye iki taraflarının olduğu. Bo ise ailesini bulana dek taraf seçmemeye karar veriyor. Fae ve insanların sorunlarını çözmeye çalışan bir dedektif gibi çalışmaya başlıyor. Dyson isimli bir diğer Fae ona yardımcı oluyor. Bo bir Succubus ve insanların cinsel enerjilerini çekiyor. Dyson iyileştirme özelliği ile  Bo'nun bu açlığını gideriyor. Öte yandan doktor Lauren (Zoey Palmer) de onun tedavisi için uğraşıyor. 6. bölümde Bo insanları öldürmeden kendini durdurmayı öğreniyor. Henüz 6 bölüm yayınlanan dizi için ilk sezon 13 bölüm olarak düşünülmüş. Tüm kadro 13 bölüm devam edecek. Sonrası ne olacak bilemeyiz fakat Bo'nun geleceğini karanlık gören bir medyum sayesinde onun çok önemli bir kişi olduğunu öğrendik. Önceki bölümlerde ormanda hazineler saklayan başka bir Fae de Bo'nun ormanda terkedildiğini anlatmıştı. İzleyip göreceğiz.

Lost Girl, farklı bir hikayeye sahip, ödüllü oyuncular tarafından canlandırıyor. Kanada'da ekrana gelen dizi henüz Türkiye'de popüler olmasa da internetten takip ediliyor.

İyi Seyirler