Sinada Dergisi

​​Sinada, bir kültür, sanat ve edebiyat dergisidir. Herhangi bir siyasi oluşumun, derneğin, vakfın gölgesine sığınmadan kendi ayakları üzerinde durmayı ve “sadece edebiyat” üzerine üretmeyi hedef edinmiş bir dergi.

​Derginin, gençlere edebiyatı sevdirmeyi onları edebiyatın içine katmayı hedef edinmiş. Bunu da genç bir ekiple ve genç yazarlarla yapmak istiyorlar. Derginin genel merkezi Afyonkarahisar. Elliden fazla ilde de temsilciliği olan dergi, özellikle genç nüfus arasında yayılmayı hedefliyor. Ayrıca çeşitli dağıtım anlaşmaları ile bir çok zincir mağazadan da temin edilebilecek Sinada Dergisi.

​Derginin adını ilk kez duyanlar genelde “Nedir bu Sinada?” sorusunu soruyor.

Sinada, en kısa ve öz haliyle bugün de hala aynı topraklar üzerinde ilçe düzeyinde yaşamın sürdüğü bir antik kent ismi. Asıl yazılışı ise “Synnada” şeklindedir. Sizleri sıkmadan kısa bir tarih bilgisi verecek olursak: İlçenin bugünkü adı Şuhut’tur. İlçe Afyonkarahisar merkeze otuz kilometre mesafededir. Truva Savaşları sonunda Trakyalı, Makedonyalı ve Ahiyalı birlikleriyle bölgeye gelen Akomas tarafından "Synnada" adıyla MÖ 1180'de kurulmuştur. Daha sonraki yıllarda ise Synnada'nın önce Lidya, daha sonrada Pers hâkimiyeti altına girdiği görülmektedir.

sinada yazi gonder​Sinada Dergisi’nin logosunda çıkış yeri olan Afyon’un simgesi olan haşhaş kullanılmış. Yine derginin sloganlarından birisi ise “Edebiyat, insanların en güzel afyonudur!” olmuş. Derginin Genel yayın yönetmenliğini yazar Hasan Başdemir yürütüyor.

​Dergi tamamen okurlarının, yazarlarının ve temsilcilerinin desteği ile ayakta duruyor. Edebiyat dergilerinin en büyük sıkıntısı maddi kaygıları bu sayede yenmeye çalışıyor. Bu anlamda edebiyatsever, sanatsever dostlarımızın desteğine her daim açığız. Tamamen halk endeksli olan dergiye toplumun her kesiminden yazı gönderiliyor. Dergimizin yolu açık, geleceği parlak... Edebiyatı seven tüm arkadaşlara kapımız açıktır.

Yazarçizer.net ve Sinada kültür edebiyat dergisi kardeş kuruluşlardır.

Allah edebiyatımızı yüceltsin... Esenlikler.