Gece Evi Serisi'nin Yeni Kitabı, Yanmış

Gece Evi'nde Işıklar Sönmüyor !!!

Gece Evi Serisinden YANMIŞ

Öncelikle "Yanmış" ne kadar uygun bir isim onu düşünmek gerekiyor. "İşaret" ile başladığını hatırlıyorum. O kitabı okurken kitabın adı "Gece Evi" olmalı diye düşünmüştüm. Tabi seri uzadıkça uzadı. Ergen bir vampirin dönüşüm ve değişimini anlatıyor. İçinde vampirlik olmasa Nickolodeon kanalındaki Zoey 101'den farklı değil. Basit, akıcı dille yazılmış kitap hani biraz daha gerilim içerse Buffy olacak. Bu tarz kitapları okurum, bir seferde bitirebileceğim içeriktedir. Uzun zamandır öğrenmek değil eğlenmek için okuduğum için böyle fantastik öyküler için her zaman yerim var.

Zoey Kızılkuş'un vampirliğe dönüşme süreceğini anlatan kitap diğer vampir hikayelerinden farklı öğeler içeriyor. Örneğin vampirler o kadar da kana susamış değil, hatta yemek yiyorlar. İnsanları seviyor, gayet yardımseverler. Gün ışığı son bir kaç yıldır çıkan dizi ve kitaplarda sorun olarak işlenmiyor. Bir de kitaba isim olan işaret meselesi var. Kitaba göre vampirler dövmelerle işaretleniyorlar. Bir takım başarılı işler yapınca da dövmeler daha havalı hale geliyor.

Bu kitapta Zoey, Afrodit ile rekabetine devam ediyor. Öte yandan Stevie Rae yine yanında ama yardım edecek durumda değil....

İyi Okumalar